menu

Nieuws

Leestip bestseller Everybody Lies

Everybody liesDe pakkende titel van Seth Stephens-Davidowitz boek over big data. Met interessante en grappige voorbeelden neemt hij je mee in de wereld van big data op het internet. Zijn interview tijdens de boek presentatie heeft mij direct overtuigd. Hup Amazon op en kopen! Oh… welke informatie laat ik nu eigenlijk achter en wat doen Seth, Amazon of anderen daarmee? Kunnen zij mij hiermee onbewust beinvloeden en uitlokken tot voor hen wenselijk gedrag? Ja, dat kan en nee volgens Seth wordt de potentie van big data slecht benut. Maar als dat wel gaat gebeuren zal dat de wereld definitef veranderen. We hebben het hier niet over de suggestie van Amazon die een 2e boek aanbeveelt nog voor ik betaald heb. Het gaat veel veel verder. Dit boek is een aanrader voor iedereen met interesse in big data, marktonderzoek en de digitale wereld.

 

Waardevolle Lessons Learned

0613_lessonslearnedoverviewDe sluitpost van het ene project is het startpunt van het volgende project. Om toekomstige projecten succesvoller uit te voeren is leren van eerdere ervaringen een must. Met goed georganiseerde Lessons Learned sessies kun je na een periode van hard en intens teamwork gezamenlijk stil staan bij de successen die gaandeweg zijn behaald (Yay!), maar zeker ook de verbeteringen die je in een volgend project wilt toepassen (Aha..). Bovendien is dit de uitgelezen mogelijkheid om eventuele glitches die in het nastreven van kwaliteit en deadlines tussen collega’s zijn ontstaan weer gladstrijken. Alles op een rij gezet? Verbeterde aanpak vastgesteld? Nu volgt de borging en opvolging van de Lessons Learned in de organisatie. Probeer het eens met Storytelling. Succes gegarandeerd. Wij hebben zojuist een project oplevering succesvol afgesloten. Neem contact op om inzicht te krijgen in de wijze waarop wij Lessons Learned organiseren en opvolging borgen.

 

Websummit over web ontwikkelingen

De Websummit werd voor het eerst in Lissabon gehouden. Een verandering van locatie heeft de deelnemers niet tegengehouden. De voorpret begon op 13 Oktober bij het Rotterdamse Venture Cafe, waar startup envoy Prins Constantijn het warmup event opende.

websummit lisbon iot ar vrIn Lissabon blijkt dat Paddy Cosgrave en zijn team een indrukwekkende line-up van sprekers en stands voor ons heeft samengesteld. Hanson Robotics introduceerde Sophia, een  robot die er uit ziet, spreekt en denkt als een mens.  Een altijd enthousiaste Werner Vogels (CTO Amazon) demonstreert hoe we van ‘typen’ naar ‘touch’ naar ‘voice’ gestuurde toepassingen gaan veranderen. Gaan? Nee, hij is er al en vraagt waar wij blijven. Mike Schroepfer (CTO Facebook) neemt ons mee in een all world internet en de mogelijkheden van VR (red. Skype en Hang-Out step up!). Meer highlights vindt je in korte filmpjes op Websummits Youtube kanaal.Enjoy

 

Roparun 2015

Roparun 2015 bedankt sponsorsZaterdag 23 mei 2015 is de start-dag van de 24e editie van de Roparun. Deze unieke estafetteloop van 520km brengt een karavaan van duizenden hardlopers, fietsers en hun begeleiders verdeeld over 345 teams van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Het doel van dit grootse evenement: geld ophalen om de kwaliteit van leven van kankerpatiënten te verbeteren. “Leven aan de dagen toevoegen, daar waar geen dagen meer aan het leven kunnen worden toegevoegd” In team 104 doen we dit jaar samen met onze klant SKIM voor het eerst mee aan de Roparun. Steun ons om dit doel te verwezenlijken! Via onderstaande link kan een donatie direct aan stichting Roparun ovv team 104 overgemaakt worden: http://www.roparun.nl/doneren.html

 

Cerberus game

Cerberus geeft je spelenderwijs inzicht in hoe je sociale innovatie realiseert door Cloud te combineren met ruimtevaart technologieen. Cerberus is een game waarbij een groot aantal spelers samen kaarten delen die realtime tot stand komen door een interactie tussen spelers en satellietgegevens. Je kunt bijvoorbeeld rampgebieden met de satelliet tot 15 cm nauwkeurig in kaart brengen en vervolgens hulpverleners ter plaatse van deze gegevens voorzien op hun smartphones waarbij ze tevens verbeteringen kunnen aanbrengen op grond van observaties ter plekke. Waarom Cerberus? Cerberus laat zien waartoe slimme sociale cloudapplicaties toe in staat zijn. Cerberus geeft inspiratie over toekomstige cloud toepassingen.

 

Werken vol energie

greenbirdz---gen-z-strategie-ict-organisatie-vernieuwendWerken-vol-energie Een multi disciplinair team van innovatieve Rotterdammers doet mee aan innovatieprogramma ‘Energiesprong’. Energiesprong heeft tot doel de transitie naar energieneutrale kantoren te versnellen en vraagt ondernemend Nederland om inspiratie. Bijna 40 teams hebben zich aangemeld. Gisteren is bekend gemaakt dat het team waar wij deel van uit maken geselecteerd is om in de 2e en laatste ronde te pitchen. GreenBirdz feliciteert Jan Willem Kanters, Michel Osseweijer, Mabel Maurick, Ward Mauwen, Job Swens en Ronald Dijkgraaf! Wij wensen jullie veel inspiratie en succes. “Everything you can imagine is real.” Picasso

 

Cloud Event Amersfoort

Zullen we het zonder IT afdeling doen? Dinsdag 10 december in Amersfoort spreekt Michel Osseweijer op het najaarsevent van de Rulersgroup. Cloud, Mobile, BigData en Social domineren nog steeds de IT agenda. Tegelijkertijd staan IT organisaties steeds verder onder druk om sneller en flexibeler in te spelen op de vraag uit de “business”.Op dit event staan  vraagstukken rondom het operationaliseren van deze trends centraal. Klik hier voor meer informatie: Najaarsevent RulersGroup

Relaxed, confident young man reading on a laptop screen

 

 

Cloud trends Gartner

nexus_of_forces_whiteGreenBirdz woont het Gartner Congres Portals, Content & Collaboration bij. Hier duiken we onder in trends en verwachtingen in de mobiele, sociale en context gedreven wereld.

Welk effect heeft Consumerization op uw bedrijf. Kan Microsoft met Office365 de achterstand inhalen die ze op Google hebben opgelopen. Wat is de volgende grote disruptie. Deze en nog vele andere onderwerpen worden bediscusseerd en onderbouwd met Gartner onderzoek verder uitgediept.

Meer informatie over het Gartner congres.

 

Smartcompanies

What Can We Expect From The Next Decade of Technology? Je leest het vaak, de technologische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op……maar met welke ontwikkelingen krijgen wij de komende tien jaar te maken, lees hier meer over atoomcomputers en smartcompanies.

 

Yammer Inspiratie Sessie

Vrijdag 17 mei (bij Shell) en 24 mei (bij GreenBirdz) vinden de Yammer Inspiratie Sessies plaats. In navolging op de vele reacties tijdens het Yammer congres willen we hier de discussie voortzetten. Tijdens deze ontmoeting staat kennisdelen centraal. Elke deelnemer presenteert zijn best practices en tips en toont de huidige Yammer omgeving waarna een open gesprek over Yammer gebruik en adoptie volgt en leerervaringen worden gedeeld. De sessie is een opvolging van de vele reacties die we ontvingen tijdens het Yammer congres. Geef je op via YOT Amsterdam of het contactformulier op onze site.

 

Het nieuwe samenwerken

Schermafbeelding 2017-06-22 om 13.24.59Eerst was er het kantoor, daarna de werkplek en nu gaan we met zijn allen weer terug naar het kantoor. Excuus, ik bedoel natuurlijk het virtuele kantoor. Het is eenvoudig geworden om lokaal – jij en jouw lokale partners – met globaal – de beste internationale expertisecentra – te verbinden. Martin de Haas vertelt over het nieuwe samenwerken, de opzet, de effecten en de gebruikers in de Computable.

 

GreenBirdz trots op SKIM

SKIM is de eerste Nederlandse klant van SAP Business ByDesign. Wij vertellen met hen tijdens de VNSG dagen in Maastricht waarom zij als dynamisch en snel groeiend international marktonderzoekbureau juist deze keuze hebben genomen. Hoe de implementatie is verlopen en welke toegevoegde waarde SAP hen biedt. Eline Kurvink van GreenBirdz is aanwezig op de VNSG dagen, samen met Dirk Huisman en Eloise Bruinink. Kom en ontmoet ons. Maak kennis met SKIM en SAP Business ByDesign.

 

Yammer On Tour in Amsterdam

yammer on tourHeeft een Social Enterprise netwerk meerwaarde voor uw bedrijf? Is Yammer de opvolger van uw maatwerk intranet? Eline Kurvink presenteert een klantcase waar Yammer de medewerkers van de negen wereldwijde vestigingen met elkaar verbind. Deze out-of-the-box cloud oplossing ondersteunt kennisdeling, collaboratie en teamspirit. Eline is samen met, Michel Osseweijer en Martin de Haas van GreenBirdz aanwezig op het Yammer On Tour evenement dat op 28 februari a.s. in de Westergasfabriek in Amsterdam plaatsvind.

/