menu

Blog

Happy Birthday!

Verslag van SXSW 2016

Dit jaar vierde SXSW haar 30e verjaardag met 35.000 van haar beste vrienden en vriendinnen. Het was een geweldig feest.

We werden getrakteerd op BBQ, cocktails, muziek, werelds grootste selfie, zelfrijdende wagens, virtual reality boardrooms, toegepaste kunstmatige intelligentie, chatbots als je beste vriend, persoonlijke medicatie en nog veel meer technologische innovatie die je leven (zowel zakelijk als prive) baanbrekend veranderen.

Laten we eens beginnen bij de stad waar je in woont. De #smartcity initiatieven staan op alle gemeentelijke agenda’s. Transport is een van de speerpunten waar technologische innovatie de stad ongekende mogelijkheden biedt.

Uber, Lyft en vergelijkbare bedrijven bieden een luxe door-to-door service tegen voordelige tarieven. Een gratis app op je smartphone en een creditcard is alles wat je nodig hebt. Voor de autobezitter een ideale manier om geld bij te verdienen (ongeveer 80% van de fee is voor de chauffeur, 20% wordt afgedragen). Voor de stad is dit de mogelijkheid om het openbaar vervoer te ontzien tijdens drukke tijden zonder additionele investeringen. En dat is precies hoe SXSW en Austin de taxi entrepreneurs heeft ingezet tijdens het festival. Slim gebruik maken van beschikbare resources.

Enkele steden in Finland en Schotland gaan nog een stap verder #mobilityasaservice. Zij willen ketenintegratie realiseren en integraal transport aanbieden voor een betere ontsluiting met centrale stations. Ze creëren een mobility-platform waar actuele data van de openbare vervoersdiensten, taxi centrales, autobezitters en fietsbezitters beschikbaar is om tijdens het woon-werkverkeer naadloos over te kunnen stappen van tram naar Uber naar OV fiets.

De overtreffende trap is een stad vol ‘connected’ wagens. Automobiel bedrijven noemen zichzelf steeds vaker mobility bedrijven en stappen over van hardware naar dienst. De connected wagen is geen concept maar realiteit. Wanneer een stad voorzien is van connected en shared wagens wordt efficiënter gebruik gemaakt van infrastructuur en grondstoffen #urbanlandscaping #circulaireeconomie.

Eenmaal aangekomen op je werkplek helpt ICT ook daar om je werk makkelijker en beter te doen #besocial. Je werkplek is de plek waar je het beste kan presteren. Op kantoor, in een shared workspace, in een koffiebar of gewoon lekker in het park. Zo lang je connected bent is alles mogelijk.

Een nieuwe vorm van veel geziene connectiviteit is overleg met collega’s via virtual reality meetings. De #VR brillen en de Hololens brengen je direct in een andere wereld. Een wereld waarin je ‘fysiek’ bij je collega’s kunt zijn die in werkelijkheid in New York, Tokio of zelfs Sydney zouden kunnen zijn. Een wereld waarin je kunt simuleren welk effect een nieuw product of dienst heeft en de 2.0 versie kunt realiseren voor de product launch. Een wereld waarin een chirurg in Geneve een operatie in Amsterdam uitvoert. VR is niet nieuw, het bestaat en al deze voorbeelden zijn werkelijkheid. Nieuw is de immense snelheid waarin VR toepassingen worden ontwikkeld en de laagdrempeligheid in aanschaf van materialen en apps. Zoals alle technologische ontwikkelingen wordt na de prille introductie van de VR bril al weer gewerkt aan het vervolg; #VRD (virtual retinal display). Niet meer door een bril kijken naar die virtuele wereld, maar het direct ‘in’ je ogen kunnen zien.

SAP had speciaal voor het SXSW feest haar #boardroom rapportage in een VR omgeving opgebouwd. Als een volleerde Tom Cruise in Minority Report kun je met rapporten schuiven, op cijfers inzomen en weer een stap naar achteren doen om de algehele winstgevendheid van het bedrijf te bekijken.

Umbel en Narritive Science toonden mogelijkheden van kunstmatige intelligentie op big data. Een computer die voorstelt hoe rapportages opgesteld moeten worden en welke informatie ze moeten tonen #datastorytelling. Minder tijd besteden aan het opstellen van de jaarrekening, kwartaal rapporten en maand analyses. Dergelijke innovatie maakt het mogelijk meer tijd vrij te maken voor werkelijke interpretatie van de cijfers en aanverwante bijsturing van het bedrijf.

Kunstmatige intelligentie en big data opent de wereld voor bots. Je smartphone (of elk ander device) dat acteert als de ultieme secretaresse én coach. Je typt geen berichten in, je klikt niet op een app om hem te openen. Je praat met je smartphone en krijgt #smartreply. De interface van je smartphone en de apps wordt getriggerd door stem. Je bedient applicaties door met ze te praten; #conversationalUI. We kennen al de click-to-call mogelijkheden waarbij een telefoonnummer, getoond op een website, gebeld wordt als je er op klikt. Bots en conversationalUI gaat verder. Enerzijds zullen bots automatisch taken uitvoeren. Bijvoorbeeld het toevoegen van persoonlijke data aan een record in je adresboek wanneer deze data beschikbaar komt op het web, in social media of via email. Of het vinden van de juiste zoekterm en deze in Google Search voor je ingeven. Anderzijds zullen bots intelligente gesprekpartners blijken bij het oplossen van een moeilijk vraagstuk of een persoonlijke coach om je MBA studie te behalen of te stoppen met roken.

Na een dag hard werken ga je met een voldaan gevoel weer naar huis. Ook thuis biedt technologische innovatie nieuwe mogelijkheden en vrijheden. Buiten het gebruik van de hier boven vermelde technologie voor privé doeleinden is er ook een sterke verandering op komst door technologische innovatie in bijvoorbeeld de medische en de bank wereld.

In de medische wereld kun je denken aan lagere gezondheidskosten door flexibele dienstverlening en kostenverlaging door technologische toepassingen. Bijvoorbeeld dokters consulten via Skype of VR vanuit je eigen huis i.p.v. een medisch centrum (geen reiskosten, geen groot medisch centrum nodig, gebruik maken van beschikbare ICT infrastructuur en apps). Bloedafname op locatie door inzet van ambulante verplegers via Iggbo (de Uber voor gezondheidszorg). 24/7 coaching aan mensen met overgewicht met LarkCoach (een bot welke met kunstmatige intelligentie op big data van dokters, wetenschappers en peers jouw oprechte coach is). Van een andere orde is de enorme vooruitgang die persoonlijke medicatie met zich meebrengt. De patiënt als zijn eigen CEO #liveto100.

De bank wereld is na de crisis opgeschud maar nog redelijk gesloten. Enkele dwarsliggers en anders denkers openen de wereld van de banken vanuit technologische innovatie #fintech. Het Engelse Uphold en het Nederlandse Bunq zijn beiden succesvolle voorbeelden. Ze bieden online financiële dienstverlening op gehele eigen wijze met een laagdrempelige instap, een sociaal, idealistischer en duurzamer karakter. Bij Uphold betaalt de klant bankkosten naar rato van vermogen en mogen NGO’s zelfs gratis gebruik maken van haar dienstverlening. Bij Bunq kun je een digitale envelop met geld cadeau geven en samen een dag gaan winkelen op jouw Bunq account. Maar blijft de munt (al dan niet digitaal) nog wel het betaalmiddel in een wereldwijd toegankelijke digitale economie? Bij SXSW zien vele westerse fintech’s de bitcoin als de onderliggende infrastructuur, met daarop – nog steeds – de gewone munt. Aziatische fintech’s zien meer toekomst in bijvoorbeeld #WeChat. Een platform waar gewinkeld wordt met digitale waardebonnen. WeChat is geen kleine start-up met haar 900 miljoen aangesloten gebruikers en 10 miljoen aangesloten bedrijven.

Technologische innovatie biedt een enorme wereld van mogelijkheden voor elke branche. Het SXSW festival toont vele succesverhalen waarbij ogenschijnlijk nieuwe technologieën al jaren een feit blijken te zijn.

Alle sessies zijn opgenomen en beschikbaar op Soundcloud. Als je in het programma een interessante sessie hebt gezien, ga dan vooral luisteren naar de opname.

Het was een geweldig verjaardagspartijtje.

The Innovators, Disruptors and the Next Horizon of Change

Verslag van de World Post Future Of Work Conference

De World Post organiseerde recent een twee daags event waar – als in een snelkookpan – een unieke groep van specialisten elkaar inspireerden over de ongelimiteerde mogelijkheden die technologische innovatie met zich mee brengt en de invloed die het op ons en onze samenleving, economie en grootmachten heeft.

De geschiedenis herhaalt zich. Door exponentiele ontwikkelingen in technologie bouwen we nu al computers en robots met vergevorderde Artificial Intelligence en Superman capaciteiten. Dit levert ondenkbare voordelen, maar biedt tegelijkertijd nieuwe uitdagingen aan onze economie. Andrew McAfee legt uit hoe de eerste industriële revolutie (het automatiseren van spierkracht) heeft gezorgd voor drastische veranderingen in onze samenleving en het werk dat we doen. De huidige tweede industriële revolutie (het automatiseren van denkkracht) zal een even zware impact hebben. Verdere automatisering van werk is onvermijdelijk. Het zal banen vervangen en banen creëren, net als tijdens de eerste industriële revolutie.

De Google-car rijdt 2,75 miljoen kilometer en is in slechts 11 gevallen betrokken bij ongevallen. In geen van de gevallen was de zelfrijdende auto de oorzaak van de ongevallen. Stel je deze technologie voor in de stadsbus. De buschauffeur hoeft zich niet meer volledig op het verkeer te concentreren. Het geeft hem de mogelijkheid om meer aandacht aan de passagier te schenken. Hij kan ouderen begeleiden met in- en uitstappen, een passagier helpen de weg te wijzen, vervoersbewijzen controleren etc. Zijn aandacht kan verdeeld worden tussen het verkeer en de passagiers zonder vertraging op de route.
Eric Schmidt vertelt hoe Google inspringt op technologische innovatie in de zorg. Hoe zij in samenwerking met start-up’s een contactlens hebben ontwikkeld die de bloedsuikerspiegel meet en de drager waarschuwt zodra insuline gespoten moet worden.
Stel dat sensoren in de snelweg op de A4 accuraat kunnen voorspellen wanneer de weg glad wordt door werkelijk gemeten gestage temperatuur daling en big data analyse. Dat zij hiermee automatisch  de gladheidsbestrijding oproepen om zout te strooien. En dat ze tegelijkertijd jouw auto waarschuwen dat het glad is zodat daarop geanticipeerd kan worden. Is dit het einde van de lange files die sneeuwval en bevriezing traditioneel met zich mee brengt? De technologie om dit te realiseren is beschikbaar.

Innovatie brengt vooruitgang, brengt gemak, creëert nieuwe mogelijkheden. Innovatie is niet meer voorbehouden aan de grote machten en de rijke medemens. Iedereen met een drive voor ondernemerschap en creativiteit start een bedrijf, ontwikkelt een product  en veranderd een stukje van de wereld. Het collectief aan start-up’s en de technologische innovatie die ze wereldwijd aan de consument aanbieden beïnvloeden traditionele machten zoals landelijke overheden en de markten waar voorheen alleen wereldwijde conglomeraten domineerden en prijzen bepaalden. Hoe beïnvloeden deze technologische innovaties jouw werk en jouw leven?

Wil je hier meer over weten? Het boek van Andrew McAfee, Rise of The Machines en Jeremy Rifkin, Zero Marginal Cost Society zijn echter aanraders.  Voor snelle inspiratie klik je op deze links.  De impact van technologische innovatie op onze samenleving vertelt door Eric Smidt en Andrew McAfee. Jonge ondernemer, Kenneth Shinozuka, creëert met technologische ontwikkeling vooruitgang voor zijn grootouders. Hij ontwikkelt een bewegingssensoren systeem voor zijn opa met Alzheimer.

IMG_4166

GreenBirdz
Rethinking your Business
Blijf ons volgen!

Neem contact met ons op

Consumerization

Afgelopen maand lieten we ons inspireren op het Gartner Congres Portals, Collaboration & Content, de volgende is in Mei in San Francisco en absoluut een aanrader.  Deze blog licht een tipje van de sluier in referentie naar het Gartner model; The Nexus of Forces. In dit model vormen Mobile, Cloud, Information en Social het spanningsveld waardoor veranderingen in (samen)werken plaatsvinden. In een aantal blogs vertellen we over trends die we op het congres hoorden en hetgeen we in onze alledaagse praktijk zien. Deze blog gaat over Consumerization, wat dit teweeg brengt en gaat brengen binnen organisaties.

In de opening key note (Engaging at the Nexus of Social, Mobile, Information and the Cloud door Daryl C. Plummer, Managing VP & Gartner Fellow) stond de niet meer te stoppen verandering die ‘consumerization’ met zich meebrengt centraal. Daar waar vroeger enkel werkgevers konden investeren om geavanceerde hardware en software te kopen zijn deze voorzieningen nu massaal binnen handbereik van consumenten gekomen. Iedereen met een smartphone heeft meer rekenkracht ter beschikking dan destijds Ronald Reagan in 1985 had! Inmiddels heeft 75% van de Nederlanders ook de beschikking over een smartphone.

Onze gewoonte is om in hokjes te denken en zien nog niet direct dat deze consument ook werknemer is, Daryl introduceert hier de term Business Consumer. Inderdaad de werknemer neemt zijn voorzieningen mee naar het werk: smartphones, tablets, Facebook, LinkedIn, Dropbox, etc. En als een vanzelfsprekendheid wil de Business Consumer deze spullen ook gebruiken tijdens het werk; een uitgebreider perspectief op het ‘Bring Your Own’ concept, want hierin kun je ook lezen ‘Bring Your Own’ Data. In veel organisaties staat deze ontwikkeling haaks op wat de IT afdeling aan kan (bieden).

Interessant om te weten is dat de consument, de Busienss Consumer, de werknemer verandert. Er is al veel geschreven, gedocumenteerd en gesproken over de Generatie Flux, Flex, Y. Deze consument staat voor:
The WE culture
Engaged, not Passive
Experience-Oriented Informed, not Ignorant
Value, not just Price
Connected, not Isolated

Plummer brengt ons terug naar waar het eigenlijk om gaat binnen organisaties. We kunnen het samenvatten in één zin: ‘hoe krijgen we dingen gedaan?’ Hier worden door Garner drie systemen onderscheiden: Command Control, Pricing en Social.

GreenBirdzRethinkingBusiness

Bij het Command Control systeem krijgt men zaken voor elkaar door op taken te sturen. Wanneer een persoon zijn taak heeft vervuld, wordt dit door een ander gecontroleerd. Dit is herkenbaar en vinden we terug in de klassieke lijn organisatie. Bij Pricing ligt het iets anders, hier krijgen we zaken voor elkaar door afspraken te maken. Dit concept vind je terug bij organisaties die Het Nieuwe Werken invoeren. Social is het systeem dat draait om bijdragen. Ieder draagt bij aan het grotere geheel en op deze manier wordt werk  gerealiseerd. Juist op het gebied van Social zit de Business Consumer Flex, Flux, Y of ZZP.

Deze verandering roept vragen op. Wat betekent dit voor jouw rol als content specialist, exchange beheerder, enterprise architect, portal manager, UX designer etc.? Hoe verandert mijn IT afdeling? Hebben we nog wel een IT afdeling nodig? Hoe kan ik en mijn organisatie hier het meeste voordeel uit halen?  Welke nieuwe kansen en rollen zullen ontstaan? Waar staat uw organisatie?

GreenBirdz
Rethinking your Business
Blijf ons volgen!

Neem contact met ons op

Nieuwe business is altijd ‘data driven’

Verslag van het TNW Congres in New York

De afgelopen twee dagen was GreenBirdz ondergedompeld in een menigte van app bouwers, start-up’s, investeerders en ‘inspirators’. In New York vond het internationaal congres van The Next Web plaats; twee dagen netwerken, geïnspireerd worden en anderen inspireren.

Over één ding is iedereen op het congres het eens; nieuwe business is altijd ‘data driven’. Zowel de sprekers, die allen succesvolle bedrijven leiden, als de aanwezigen, onder wie velen een geweldig idee hebben en hard op weg zijn om daar een succesvol bedrijf van te maken, zijn het daarover eens. De wereld is hun speelveld en met de huidige technologieën beschikken zij over oneindig veel mogelijkheden om hun klanten wereldwijd te bedienen.

De klant wordt op haar wenken bediend doordat leveranciers gebruik kunnen maken van op maat aangeboden informatie. Het Internet geeft gemakkelijk en veel informatie over de klant (wanneer aangelogd, hoe lang op de website, waarop geklikt, welke zoektermen etc.). Door die data te analyseren kan de leverancier haar producten afstemmen en haar klanten begeleiden in het sneller vinden van een betere match.

We worden getrakteerd op een succesverhaal van Shutterstock. Jon Oringer (CEO) vertelt vol passie hoe zij real-time data verzamelen en analyseren om vervolgens hun content beter af te stemmen op de gebruiker en een koop te garanderen. Shutterstock verkoopt geen foto’s, Shutterstock reageert op real-time data om de klant te geven wat ze zoekt. Zij hebben begrepen wat big data voor je kan doen en plukken daar de vruchten van.

Hoe Shutterstock klant en peer informatie gebruikt om de klant te bedienen zal niet direct door de klant zelf opgemerkt worden. Een vorm van ‘data driven’  business wat de klant wel direct opmerkt is gebruiksgemak door op de klant afgestemde content aan te bieden op de website of in apps. Werner Vogels, CTO van Amazone, grijpt terug naar hoe Amazone de klant attendeert op gerelateerde producten die door vergelijkbare klanten bekeken of gekocht zijn en hoe deze technieken zich verder ontwikkelen gedreven door real-time data van klanten en peers.

De jonge ‘data driven’ bedrijven zoals Facebook, Instagram, Dropbox en AirBnB hebben radicaal andere marketing strategieën dan traditionele bedrijven. Google maar eens op ‘growth marketing’ en ontdek hoe je in de digitale wereld in zeer korte tijd heel veel klanten aan je kan binden.

Aanraders: #1 ‘AppMachine’, maak eenvoudig een app waarin je je klanten ontmoet, bind en boeit zonder te hoeven programmeren en met een super eenvoudig content management systeem. Bovendien zorgt AppMachine ervoor dat je app in de appstores op zowel apple als android beschikbaar gemaakt wordt. #2 Lach mee met Matt Ruby en ontdek hoe Vooza leeft van big data en hoe zij groot geworden is. #3 Ontmoet de toekomst en netwerk; ga naar het TNW congres in Amsterdam, April 2014.

IMG_2157

GreenBirdz
Rethinking your Business
Blijf ons volgen!

Neem contact met ons op

 

/